Halo november


No, vsaj v Prulčku vam bodo ljubljanske večere razsvetlili brezplačni (ha!) koncerti izjemnih glasbenic in glasbenikov, bendov, odtrgancev, jammerjev in cel kup vaših prijateljev (kot pravijo, je gologlavi jastreb samo prijatelj, ki ga še nisi srečal). Pridejo Irci, Italijani, Nemci, Hrvati, Bosanci in izjemni Brazilec, Armando Freire. Odličnih in izvrstnih naših muzikov pa bo itak cel kup, od Okttobrov (ja, novembra, hm) do Ane Vipotnik z Low Riderji, Grizlov, Vinilov in še in še inše. Vedno v živo, vedno pri vas doma: v Prulčku.

November kliče.

3.11. čet / Blues★Rock Jam - Fergus McKay & Nothing Concrete
4.11. pet / Koncert - Okttober

8.11. tor / Low Rider feat. Ana Vipotnik
10.11. čet / Blues★Rock Jam - Le Serpentine
11.11. pet / Concrete Jelly (IT)

14.11. pon / El Kachon - premiera videospota
15.11. tor / Jazz Jam - Jazzed
16.11. sre / Trio Franolić Jovanović Ćulap (DE, HR, BiH)
17.11. čet / Blues★Rock Jam - Black Barracuda
18.11. pet / Koncert - Sunshine and the Loud Clouds

21.11. pon / Greenday - FourMore
22.11. tor / Koncert - Arnaldo Freire (BR)
24.11. čet / Koncert - Katja in Coby
25.11. pet / Koncert - Vinil
26.11. sob / Koncert - Martin Ramoveš + Stand up

28.11. pon / Koncert - Beat Degeneration (IT)
29.11. tor / Štartaj Slovenija + Jazz kvartet Zver-Zajc-Jukič-Matić

Začetek koncertov ob 20:00



◬ Na začetek


3.11. čet / Blues★Rock Jam - Fergus McKay & Nothing Concrete


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Nataša Kolmanko. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Fergus McKay & Nothing Concrete


Fergus started touring around Europe as the singer and songwriter in a four piece band, but during his travels, one by one, the other members of the band went their own ways, leaving Fergus to replace them with his own body parts. Now Fergus is the singer, mandolin player, percussionist, harmonica player, kazooist and rubber chicken operator, a veritable one man band, complete with umbrella to prevent sudden sunstroke in the Italian sun. Presently he can be found daily entertaining the crowds in the streets and Piazzas of Rome, or occasionally travelling to all corners of Europe. The stripped back, bare-bones arrangements of the latest collection of songs from Fergus serves to highlight the fine quality of his wry, insightful lyrics. The songs are stories and pictures of life, being broke, imprisonment, heartbreak and loss put into words and music with sensitivity, humour and wit.

Fergus incorporates the influences of artists such as Tom Waits, Bob Dylan, Billy Bragg and the great bluesmen into his own style, which is by turns folky, bluesy and even vaudevillian.

Having spent years busking, playing in bands and eventually releasing "California Screaming" on PMW records with Edwyn Collins at the production helm, Fergus realised that he was happier as a solo artist than as part of a band. After taking a few years off to concentrate on divorce and bankruptcy among other things, he moved to Scotland and started to put his experiences to song. These songs are written and performed from the heart, often born of bitter experience, but always with a knowing wink.




◬ Na začetek


4.11. pet / Koncert - Okttober


Milan Fras - vokal, kitara
Nikola Stojanović - kitara
Lan Falež - bas
Gregor Božič - bobni
Peter Čaja - klaviature (stalni gost).

Mariborska skupina Okttober, ki deluje od leta 2009, je konec leta 2015 izdala prvenec - album barvitega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je, poleg uspešnice Lep dan, še devet drugih skladb.

Barvit melodični rock, ki prinaša premislek o svetu, ki nas obdaja, obkrožen z značilnim kitarskim zvokom, je naletel na dober odziv. Radijske oddaje so skladbo Lep dan vzele za svojo, fantje pa so zadnje leto dni namenili koncertiranju. Skladba Sem kakor ti je postala pesem tedna na Valu 202, Lep dan pa ima preko 17.500 ogledov na Youtubu. Gre za skladbe, ki so osebno izpovedne, življenjske, v besedilih se ne izognejo kritiki trenutnega družbenega stanja.

Več informacij o skupini tudi na www.oktober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno.

Videospot Lep dan




◬ Na začetek


8.11. tor / Low Rider feat. Ana Vipotnik


Igor Leonardi - el. in midi kitara
Krešimir Tomec - bas
Gaj Bostič - bobni
gostja: Ana Vipotnik - vokal

Novi slovenski jazz rock trio je sestavljen iz prekaljenih strunarjev in novopečenega bobnarskega mačka.

Gaj Bostič, 15 let, verjetno najmlajši bobnar redno aktiven na slovenskih odrih. Svojo glasbeno pot je začel pri osmih letih pod mentorstvom Davida Morgana v zasebni bobnarski šoli in sočasno obiskoval oddelek tolkal Glasbene šole Piran. Že pri 11 letih je začel igrati v glasbeni skupini StillOut, s katero so osvojili kar nekaj nagrad za obetavne mlade glasbene skupine in igrali kot občasni spremljevalni band Pero Lovšina ter predskupina mnogim imenom na glasbeni sceni: Heavenix, TheWhite Dominos, SanDiego, Let 3 ... Bil je član tolkalnih skupin ZPGŠ, sodeloval v Brass bandu GŠ Koper ter Jazz Bandu GŠ Izola in Rock Bandu GŠ Koper. Z Jazz in Rock Bandom (mentorja Samo Turk in Boštjan Andrejc) so v letu 2016 izvedli projekt Franka Zappe, s katerim so se predstavili tudi na koprskem festivalu Jeff. Gaj se šola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani – Jazz bobni. Je član godalne zasedbe Laurylin in rock skupine Nevermind. Kot gostujoči bobnar pa sodeluje tudi z drugimi glasbeniki: Lado Jakša, Bakan rock Gang, Igor Leonardi…

Tokrat bo gostja na vokalu Ana Vipotnik s Flower-Power repertoarjem iz 60ih.

Sponzor dogodka: Športno društvo Dokiai


◬ Na začetek


10.11. čet / Blues★Rock Jam - Le Serpentine


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Nataša Kolmanko. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Le Serpentine


Strmi in ostri zvočni zavoji s pridihom 90-ih let prejšnjega stoletja predstavljajo svet Le Serpentine.

Tjaša Teropšič - vokal
Anže Kern - bobni
Grga Jokić - bass
Žiga Jokić - kitara

Le Serpentine je alternativna štiričlanska rock zasedba iz Kranja. Njihov zvočni svet predstavlja avtorska glasba, ki je podkrepljena z močnim ženskim vokalom in hrupnim zvokom, ki se meša z zvokom devetdeset-ih in shoegazerskimi riffi na melodičen, ušesu prijazen način. Na koncertih poleg energičnega nastopa vedno poskrbijo za video vizualizacijo svojih pesmi preko starih katodnih televizorjev, ki so nepogrešljiv del njihovega odrskega arzenala.




◬ Na začetek


11.11. pet / Concrete Jelly (IT)


> take nothing too seriously, but music

Francesco Braida - Guitar & Voice
Sebastiano Belli - Drums
Matteo Monai - Bass & Voice
Sebastiàn Gerlini - Guitar

The band Concrete Jellÿ was founded in late 2013, but the definitive and current line-up was established only during 2014. It started as a cover band of major rock bands of all time, with some excursions in blues, prog and jazz.

The guys always focused on live shows, having more than 25 gigs in one year, in clubs, pubs, theaters and small festivals in North-Eastern Italy, Slovenia and Austria. During this time, the guys also started writing their own songs. On December 3rd 2015 they released their first self-produced album, “3”, a concept album based on the life of an old rock star and… well, dinosaurs. In the end, Concrete Jellÿ are just a bunch of friends, who like to have fun and take nothing too seriously, but music.




◬ Na začetek


14.11. pon / El Cachon - premiera videospota


El Kachon - singl No.3 "Odpoved"
album "Svet Dovoljenih Laži"
režija: Ray Stinger
kamera: Luka Jenko



Odpoved
(Tomi P./ Andrej B. Krt)

Čakam na dan ko bom končno odšla
počistila stvari se rešila vseh skrbi
Res mi je vseeno in ni moja stvar
ne bom se več borila nikogar več čakala
Pokrijem ušesa in zaprem oči
Ugriznem se v jezik in obrnem stran
Čakam na dan ko bom končno odšla
Počistila stvari se rešila vseh skrbi
Do konca odtujena izpraznjena
Zaprem še zadnjo stran zgodba je končana
Upam da lahko, storila bom to
Pustila vse za sabo vso staro navlako
Ni več daleč dan ko zavpijem na glas vse to vržem stran

Vabljeni!



◬ Na začetek


15.11. tor / Jazz Jam


Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so "must hear".

Začenjali bomo ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom. Programski vodja - Rebeka Zajc.

Jazzed


Nal Volf - kitara
Jernej Vindšnurer - bas
Tine Vidmar - bobni
Samo Hude - piano

Skupino JAZZED, ki je nastala konec preteklega leta, sestavljajo prijatelji, ki se izobražujejo na jazz oddelku Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Kot trio, so na letošnjem tekmovanju mladih glasbenikov republike Slovenije -TEMSIG, osvojili prvo nagrado, prvo mesto in zlato plaketo. Njihovo interpretacijo skladbe Red Baron ( Billy Cobham ) je na koncertu prvonagrajencev posnel in kasneje predvajal 3. program Radia Slovenija - ARS. Ista skladba je, kot njihov prvi studijski posnetek, objavljena na cd-ju prvonagrajencev KGBL - "Humorna moč noči " ( 2016).

V tem letu so odigrali petnajst nastopov, širši javnosti so se predstavili tudi v uradnem spremljevalnem programu 57. Jazz Festivala Ljubljana.

Ljubljanski publiki se bodo tokrat prvič predstavili v razširjeni zasedbi, z novim članom, pianistom Samom Hudetom.

Skupina JAZZED izvaja svoje interpretacije swing, funk, fusion in latino jazza, občinstvo bo imelo priložnost uživati v njihovih aranžmajih velikanov jazza, med katerimi so tudi : Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea. Duke Ellington, Antonio Carlos Jobim...





◬ Na začetek


16.11. sre / Trio Franolić Jovanović Ćulap


Marko Jovanović - usna harmonika, Njemačka
Dražen Franolić - oud (arapska lutnja), Hrvatska
Kamenko Ćulap - udaraljke (bendir, udu, egipatska tabla, riq), Bosna i Hercegovina

Trio Franolić Jovanović Ćulap izvodi autorske kompozicije, inspirirane arapskom, turskom, balkanskom, indijskom, blues i jazz glazbom.

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap godinama su razvijali specifičan orijentalni stil iz kojeg je proizašao materijal za albume Česma i Bujrum. Usna harmonika Marka Jovanovića u tu se glazbu prirodno uklopila, jer je uz pretežno sviranje bluesa imao doticaja i s glazbenicima drugih kultura.

Glazba koju trio izvodi je autentična zbog izravnog balkanskog utjecaja kojem su Franolić, Jovanović i Ćulap izloženi. Balkanski senzibilitet i utjecaj narodne glazbe bio im je glavno polazište za nadopunjavanje stila interesima svakog pojedinačnog glazbenika, jazzom, bluesom i etnom.

Okupljanje tria logičan je proces razvoja glazbenika koji im omogućuje stvaranje novog materijala. Njihov je repertoar zapravo spoj ranije nastalih kompozicija i slobodnog stvaranja novih. U spontanom stvaranju novih glazbenih oblika veliku ulogu igra uvijek prisutna improvizacija.

Meditativnost ouda, te toplina i sjeta usne harmonike, prirodno se prožimaju s ritmom egzotičnih udaraljki.


◬ Na začetek


17.11. čet / Blues★Rock Jam - Black Barracuda


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Nataša Kolmanko. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Black Barracuda


Bor Zakonjšek – el. kitara, efekti
Kristjan Buzeti – bobni
Jure Capuder - bas kitara

Glasba zasedbe Black Barracuda, je zmes jazz rocka in improvizirane glasbe, ki pa včasih zadiši po stoner rock elementih. Od melanholičnih kitar do močnih bobnarskih vložkov duo gradi na spontanih kompozicijah, ki pa se sprostijo ob lahkotnem improviziranju funk ritmov. Avtor glasbe in aranžmajev je kitarist in bobnar Bor Zakonjšek, ki že vrsto let koncertira na slovenski sceni na “malo manj znanih odrih”. Bobnar Kristjan Buzeti pa je prekaljen maček ki mu menjava glasbenega stila vedno pomeni izziv za njegov močen ustvarjalni stil.




◬ Na začetek


18.11. pet / Koncert - Sunshine and the Loud Clouds


Nina Krmavnar - lead vocals
David Panzalović - guitar/vocals
Žiga Dostal - drums

Sunshine & The Loud Clouds, bend iz okolice Ljubljane, podrobneje Ziga na bobnih, ki prihaja iz Moravc, David na kitari iz Zirovnice in Nina na vokalu ter tudi klaviaturah iz Kamnika. Skupaj ustvarjajo dobro leto in pol in se zadnje case precej posvecajo tudi avtorski glasbi. Tako je pred dobre pol leta nastal prvi avtorski komad z naslovom Dotik.

Zvrst glasbe je najlažje opisati kot neko kombinacijo modernega popa in rocka, in iz istega podrocja so tudi vsi koverji, ki jih preigravamo. Na nasih koncertih je tako mozno slisati vse od avtorske glasbe, do Dan D-jev in Dusty-ja Springfielda.


◬ Na začetek

21.11. pon / Greenday - FourMore


Greenday v Prulčku je namenjen novim upom. Vabimo mlade še neprepoznavne bende z vizijo. Vsak začetek je težak in nastopanje pred publiko je pomembna prelomnica.

FourMore


Simon Roguljić - vokal, kitara
Alen Roguljić - back vokal, kitara
Rok Prah - cajon

FourMore predstavlja tri nepredvidljive mladeniče, katerih veselje je, predstaviti se občinstvu na svoj način s skladbami, ki niso nujno iz tega stoletja, a neglede na to so narejena z enkratno energijo, katera poustvarja izgubljena leta generacij, ki so prišle pred nami.

S svojo glasbo želimo pokazati kaj je, in kar bi lahko že bilo. Naš repertoar zaseda cela gora pesmi, in vse to se začne z avtorskimi pesmimi, katere nas popeljejo med teme o srečni ljubezni, nesrečni, med teme v katerih predstavimo svoj pogled na svet, ljudi in odnosu med le temi in vse kar je vmes. Besedila krasijo zvoki dveh kitar in pa zvokov cajona, ki popestri in poživi svet FourMora-a.


◬ Na začetek


22.11. tor / Koncert - Arnaldo Freire (BR)


Arnaldo Freire is a graduate of the Consevatório Musical Guarulhos. He also studied at the Conservatory of Music and the Instituto Souza Lima on Booklyn paulista.

His composition "Apocalypse," for solo guitar was awarded by the Culture Secretariat of Goiania. The award-winning short film by Roxanne Torres, “Catadores de Papel, " has an original score by Arnaldo Freire. He Also has pieces in the soundtracks to: “Entre Memórias e Conquistas,” “Umas e Outras,” and “Maria da Gruta,” all directed by Lázaro Ribeiro.

In his compositions, you see a refined Brazilian-ness: modinhas, frevos, sambas, valsas and other colors are mixed with post-tonal techniques, refined counterpoints and unusual instrumentation.

As a guitarist he has received several awards including the National Guitar Competition at the Sao Paulo Faculty Mozarteum (1988) and the Competition Nacional de Violão Souza Lima (1996). In 1999 and 2000, Arnaldo performed in Rio Grande do Sul with the Symphony Orchestra Santa Maria conducted by Ricardo Tacuchian (Academia Brasileira de Música) and the two concerts were dedicated to him by Frederico Richter.


◬ Na začetek


24.11. čet / Koncert - Katja in Coby

Katja! Obožuje življenje, kotalkanje in svojega psa. Coby! Obožuje življenje, kitaro in zamujanje. Skupaj pa jima največ pomeni glasba. Od 2015 naprej "pilita" material, da se predstavita širnemu svetu. Komadi od Amy Winehouse, Sie, Lane Del Ray in mnogih drugih so dobili prav posebno preobleko. Katja s prodornim vokalom in coby na kitari naredita vzdušje, ki ga ne smete zamuditi! To sta: Casey oz. KC ali K&C...preprosto Katja in Coby :)


◬ Na začetek


25.11. pet / Koncert - Vinil


Ana Gabršček - vokal
Boštjan Rihtar - kitara
Zvone Zupan - kitara
Zoran Vajs - bas kitara
Luka Boc Thaler - bobni

Skupina VINIL je skupno glasbeno pot začela jeseni 2011. Celotna zasedba je bila sestavljena v dveh mescih, nato pa je trajalo še nekaj časa, da so se zedinili okrog imena skupine - VINIL.

Glasbeno skupino VINIL združuje ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Člani skupine so odraščali ob različni glasbi, zato je tudi njihova avtorska glasba zanimiv konglomerat. Glede glasbenega stila se ne želijo striktno identificirati, ampak ustvarjajo glasbo, ki jim je všeč ne glede na trende. Rezultat je unikatni pop funk rock glasbeni slog, na katerem gradijo svojo prepoznavnost. Vsi člani so avtorsko in aranžmajsko zelo aktivni, s svojo glasbo se na koncertih predstavljajo širši publiki.


◬ Na začetek


26.11. sob / Koncert Martin Ramoveš Bend + Stand up 


Martin Ramoveš - vocal, guitar
Marko Petrič - bass guitar, vocal
Luka Drobnič - drums

Martin Ramoveš Band continues the tradition of socially critical tones of blues and rock, lucidly reflecting the perspectives and dilemmas of a generation that bears the greatest burden and responsibility of present day.

The album Nesojeni kavboji was released as a comic book, accompanied by a CD. It brings ten short stories & songs, each dealing with some sort of a social anomaly.The album is distinguished by incisive lyrics and energetic instrumental inputs, ranging from subtle blues playing to psychedelic disconnections.

Blues is a feeling that always produces a wind of history and it is sovereignly represented - musicaly as well as graphically - by Martin Ramoveš Band.


Stand up - Mihael Mažgon

Hotli ste in dobili ste - prulčkov Miha na odru.


◬ Na začetek


28.11. pon / Koncert - Beat Degeneration (IT)


Piero Pecchi - bass organ and vocals
Manuel "Gerry" Gereon - drums
Guido - guitars and vocals.

Beat Degeneration is a Power Pop, Noise Pop, Shegaze band founded by Guido Giorgi (also in Jennifer Gentle, SubPop Records).

The band is making his debut with the album "Dream Machine" out on Weiner Records (US, Burger Records) and Cool It Down Records (Ita) in 2016. On the album, all songs are written, performed and produced by Guido Giorgi.

The trio already played in Germany, Austria, Hungary, Slovenia and Italy and opened for bands quite like The Underground Youth (Fuzz Club Records), Jacco Gardner (Full Time Hobby / Excelsior Recordings / Polyvinyl Record Co) and Crocodiles (Fat Possum Records).

The band really loves and takes inspiration from: Velvet Underground, Sex Pistols, Jesus and Mary Chain, David Bowie, T.Rex, Beck, The Jimi Hendrix Experience, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Weezer, Stone Roses, Breeders and many others. The video of the first single: “I Wanna Live in NYC” is on rotation on MTV Germany and also on VIVA Germany.



◬ Na začetek


29.11. tor / Štartaj Slovenija + Jazz kvartet Zver-Zajc-Jukič-Matić


Vsi zaslužni za uspeh projekta Štartaj Slovenija bomo skupaj nazdravili izjemnim zgodbam in prihodnjim dosežkom ter se ob tem tudi odlično zabavljali. Začetek ob 19h.

Jazz kvartet Zver-Zajc-Jukič-Matić


Jazz kvartet Zver/Zajc/Jukič/Matić je zasedba jazz glasbenikov različnih generacij.

Gregor Zver je lani diplomiral iz koncertne smeri jazz saksofon in instrumentalne pedagogike na Konservatoriju v Celovcu, študij pa nadaljuje na univerzi v Gradcu.
Igra v najrazličnejših zasedbah od duetov do simfoničnega jazz orkestra: Stane Hebar kvartet, MiNiMe, Flozell, KUG Jazz Orchestra, Jazz Punt Big Band, Swingtones…

Luka Matić je mlad glasbenik, ki se trenutno šola na KGBL. Za svoj inštrument je izbral bobne, ki jih igra 4 leta, glasbene korenine pa je pridobil v osmih letih šolanja v Postojni.
Najpogosteje nastopa v manjših jazz zasedbah, predvsem v Ljubljani in njeni okolici. Igral je že z RTV Big Bandom kot solist in se udeležil večih seminarjev pri svetovnih glasbenikih.

Rebeka Zajc, pianistka, obiskuje konservatorij v Ljubljani. Obiskovala je Deželni Koservatorij v Celovcu. Letos sta skupaj s pevko Ano Čop, s katero pogosto sodelujeta v najrazličnejših zasedbah, prejeli zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG.
Rebeka igra tako v priložnostnih kot tudi stalnih zasedbah, med drugim je sodelovala z že uveljavljenimi jazz glasbeniki kot so Igor Matkovič, Igor Leonardi, Ratko Divjak. Kot solistka se je predstavila tudi z Big Bandom RTV.

Robert Jukič - basist, skladatelj, aranžer, tekstopisec in producent se že leta več pojavlja na odrih tujih jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti.
Izdaja zgoščenke z avtorsko glasbo. Njegove kompozicije so na programu jazzovskih zasedb, big bandov, komornih skupin ter izvajalcev popularnih in alternativnih zvrsti.