★ junij



Po vseh peripetijah, zapletih in grozečem koncu se je junij vseeno izkazal. Zmagali smo, skupaj z vsemi vami, ki ste nas podprli, in z razumevanjem mestne občine dosegli, da so v Prulčku spet koncerti - pa še odprti smo lahko do dveh!

Kot rečeno, akcija! Novo obdobje bodo odprli Fake orchestra, nadaljevali bodo Tabiet duo iz Makedonije, potem pa bo spet vse po starem: ob ponedeljkih Prulčkov Green Day za sveže bende na sceni, ob torkih tradicionalni Jazz jami, četrtki so za Blues★Rock Jam Sessione, petki in sobote pa so za divje koncerte domačih in tujih skupin. Na polno v poletje!

9.6. čet / Fake Orchestra
10.6. pet / Andrew Bear (UA)
12.6. ned / Tabiet Duo
19.6. ned / Furu Efu

20.6. pon / Je Boime
21.6. tor / Ana Čop kvintet - Jazz Jamm
24.6. pet / Leon Matek Trio
25.6. sob / Koncert - FOR (HR)

29.6. sre / Comedy night 

30.6. čet / Euro 2016

Special thanks za organizacijo programa: Igor Leonardi, Julijan Erič, Rebeka Zajc.



◬ Na začetek

9.6. čet / Fake Orchestra

Začetek 19.00 - za otroke. Drugi del - ob 21h



Skupino Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil Igor Leonardi, kitarist, skladatelj gledališke in filmske glasbe, sovoditelj in glasbeni producent mladinske oddaje Muzikajeto na RTV SLO (leta 2011je oddaja prejela Viktoja popularnosti ). Igor se je šolal na graški akademiji za jazz, deset let pa je živel in ustvarjal v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryem, Metallico in mnogimi drugimi glasbeniki z vseh koncev sveta.

Poleg njega so v skupini še pevka Ana Vipotnik, basist Nino de Gleria, violinist in tolkalec Lazaro Amed Hierrezuelo,, bobnar Enos Kugler, saksofonist Primož Fleischman ter trobentač Igor Matković, tem pa se pogosto radi pridružijo gostje, kot so klarinetist Boštjan Gombač. trobentač Luka Ipavec in saksofonistka Ana Šimenc. V zadnjih letih ste lahko na radijskih valovih zasledili uspešnico Jarabi, kjer se jim je kot gost pridružil legandarni Pero Lovšin.

Fake Orchestra rado posluša tako starejše kot mlajše občinstvo, saj v prepletu različnih glasbenih žanrov stare slovenske narodne pesmi naših dedkov in babic zažarijo v pisani sodobni preobleki. Glasba je prijetna mešanica jazz-a, etna in drugih glasbenih primesi in gre zlahka v uho. Zvoki italijanskih popevk, brazilske sambe in bosanskih sevdalink se prepletajo z odmevi jazzovskih evergreenov, afriških ritmov ter z energijo rocka in funka.


Iz medijev:
Fejki bodo navdušili vse ki ljubite zlato dobo slovenske popevke... (Izak Košir, Žurnal)

Plošča Fake Orchestra je zvočno razkošna celota, ki jo lahko ustvari samo popolna predanost glasbi... (Jure Potokar, Polet)

Mešanje glasbe brez zadržkov v neko novo celoto...koncert je bil vse prej kot le še en navaden špil... ( Zdenko Matoz, Delo)

Navdušujoče energično glasbeno doživetje brez meja....(Uroš Smasek, Večer)

Privoščite si svoj izvod sladke male Made in China, ki je, mimogrede, prva domača zapoved letošnjega poletja (Katarina Juvančič, Muska)

Slovenska skupina med nominiranci za prestižne nagrade (Izak Košir, Žurnal)

◬ Na začetek


10.6. pet / Andrew Bear (UA)


Divji rock / blues / garage iz Ukrajine - Andrew Bear Music!

"A lot of stuff happend. All of you know the simple truth - in the end there is always music, nothing more."

Andrew Medwed, Serj Rubens, Ksu Kazimirova, Alex Bodnar in Sergio Boobooka



◬ Na začetek


12.6. ned / Tabiet Duo


Pashalina Pop-Gligorova-vokal
Oliver Ilievski-harmonika

Projekt Tabiet je nastal iz navdušenja nad izvorno glasbo z odmaknjenih kotičkov Balkana. Slišali boste pesmi, ki so odmevale od planine Pirin, vse do tja koder je segel pogled. Stari ritmi in melodije so dobili sodobnejšo preobleko. Pesmi dueta vokala in harmonike vas vabijo na zanimivo glasbeno pustolovščino.



◬ Na začetek


19.6. ned / Furu Efu


Punk/Classic Rock bend na zaključku festavala v PTL

Urh Mlakar - Ritm kitara, vokal
Aljaž Pohar - Solo kitara, back vokal
Oleg Rogoza - Bass kitara
Simon Bezek - Bobni


◬ Na začetek



20.6. pon / Greenday - Je Boime

Greenday v Prulčku je namenjen novim upom. Vabimo mlade še neprepoznavne bende z vizijo. Vsak začetek je težak in nastopanje pred publiko je pomembna prelomnica.



Skupina je začela z delovanjem 2015, čeprav so člani stari mački in so posamično (ali skupaj) delovali na več projektih. Nenad Koković je igral v skupinah Kakice, Bolš Teatr, Šukar, Koko & mandovi, Milan Bijeljac v skupinah Vali, Baksuzi, Koko&mandovi, v več bandih sta igrala tudi Mladen in Jure (Zaklonišče prepeva...)

Pesmi so avtorske in izhajajo iz izročila New Wave glasbe 80ih prejšnjega stoletja. Seveda, zadeve so prilagojene današnjim časom, besedila so pa v srbskem jeziku. Ob poslušanju pesmi ima človek občutek, da jih pozna od nekdaj, a gre vseeno za čisto sveže komade.

Zasedba:
Jure Matoh: Perc., Drums
Mladen Bijeljac: Bass, vocal
Milan Bijeljac: Guitars, vocal
Nenad Kokovich: Voice, guitar


◬ Na začetek





21.6. tor / Ana Čop kvintet - Jazz Jamm


Jazz jami so Prulčkov zaščitni znak, najbolj prepoznaven in najstarejši cikel. Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so "must hear".

Začenjali bomo ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom.
Programski vodja - Rebeka Zajc.

Ana Čop kvintet


Ana Čop kvintet sestavljajo mladi jazz glasbeniki, ki skupaj sodelujejo dve leti. V zasedbi so Mark Žakelj - kitara, Rebeka Zajc - klavir, Luka Dobnikar - bas, Luka Matić - bobni. Tokrat se bodo predstavili s svojimi aranžmaji jazz standardov.


◬ Na začetek


24.6. pet / Leon Matek Trio


Leon Matek (vokal, kitara, saz)
Petra Onderufova (violina, spremljevalni vokal)
Marjan Gradišar (bas, spremljevalni vokal)

Kantavtor Leon Matek ne sili v ospredje slovenske popularne godbe. Niti v osredje ne. Že skoraj tri desetletja ostaja na robu. Vendar to ne pomeni, da je neznan ali bognedaj nepomemben. Njegov čas pride, ko gre sredina čez rob. Ko ne veš, kam teče gmota glavnega toka in grabiš za robovi, da te ne odnese. Ko je treba robove potegniti skupaj in na ostro črto zlikati hlače nagega cesarja. Njegov čas je zdaj.

»Mislim, da je vloga umetnika, da ljudi ves čas zbuja in zbada, da ne zaspijo,« je izjavil v enem od intervjujev za Val 202. Njegovi glasbi pravijo »urbani folk šanson«. Je polna močnih etno elementov, od slovenskih ljudskih arhetipov do vzhodnjaških zvokov in ritmov. A narejena z izkušnjo in duhom rokerja. V svojem početju je blag, hudomušen in iskriv. Skladen, nevsiljiv in poskočen. Poetičen in preprost. Pristen. Neškodljiv. Razen za škodljivce. Takorekoč eko je. To je Leon Matek.

Svoj izraz je Leon, ki je tudi likovni in filmski ustvarjalec, sociolog ter socialni delavec, začel kovati že sredi osemdesetih v skupini Prepozno za krokodile. V devetdesetih je z Mirom Seškom razodetje svoje poetične in duhovite glasbe razširjal v zasedbi Juhej in Vuhmepiš. Ta je za sabo pustila tri albume: Spohane viže (1997), Med dvema ognjema (1999) in V rož'cah (2001). Na sredi svoje poti sta Juhej in Vuhmepiš nastopila tudi v Izštekanih na Valu 202. In potem ko sta se nagledala dovolj rožic, dovolila, da piš odnese vsakega v svojo smer. Leon je nadaljeval v duetu LeonZMinko s harmonikarico Minko Đonlić. Zadnje desetletje pa po prostranstvih akustične godbe jezdi sam. Albuma Zrno (2007) in Most (2011) je podpisal kot solist. Vendar to ne pomeni, da okoli njega ni pomagačev. Kar veliko se mu jih pridruži, če je priložnost prava..." Jure Longyka

https://www.youtube.com/watch?v=nq_1KpMP0iA



◬ Na začetek



25.6. sob / Koncert - FOR (HR)


Tomislav Malagurski - acoustic guitar, lead vocals
Slaven Špoljarić - Brahms guitar, backing vocals
Miodrag Prelec - bass guitar, backing vocals
Frano Homen - drums

FOR je zagrebački americana/acoustic rock bend. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Trenutno promoviraju novi album „The Sun Will Shine“, kao i novi spot „Red“ koji je oduševio publiku, posebice ljubitelje serije „True detective“.

https://www.youtube.com/watch?v=Qn0a5aLtZ4U
https://www.facebook.com/for.band.official

◬ Na začetek


29.6. sre / Comedy night


Vsako sredo za vas pripravljamo večere, namenjene gledališki umetnosti. Vse od stand up komedij, improvizacijskega gledališča, monokomedij.

Vsak teden bodo lahko komiki predstavili svoje že preizkušene šale in testirali nekatere povsem sveže ideje in fore, pokomentirali aktualne dogodke, med njimi pa se bo našel tudi kak zelenec, ki bo lahko pilil in preizkušal svoj material. Večeri bodo ponujali tudi možnost, da se preizkusijo novi talenti, da prav vsak poiskusi, če je v njem kaj smešnega.
Vodja programa - Klemen Mauhler

V sredo 29.junija od 21.00 dalje na prelepem večeru, ob družbi dobrih komikov kot so:


Marko Žerjal


Marko Žerjal se ukvarja s komedijo od daljnega leta 2014, ko so množice še divjale na All About That Bass in ko je bil iPhone 6 še sodobna tehnologija. Rad ima dolge sprehode ob plaži in se dosti heca o zoofiliji, incestu in nacistih. Vsaj upamo, da se heca ...

Jan Kreuzer


Jan Kreuzer je komik brez dlake na jeziku. Njegovemu humorju lahko nademo pridevnike kot so črn, observacijski, ciničen, družbeno kritičen in brezkompromisen do tabujev.

Husein Šakanović


S svojo simpatičnostjo in zmedeno persono se je hitro prikupil publiki. Njegovo pripovedovanje avtobiografskih zgodb je iskreno, celo naivno.. Husein v svoje zgodbe vpleta tako trivialnosti, kot ostro politično in socialno kritiko, kjer se trdno postavi na stran delavca, malega človeka. Vse zavito v naiven, nedolžen in simpatičen paket.


Perica Jerković


Kot ustanovni član skupine Komikaze se je prvotno predstavljal z avtobiografsko točko "Rojen v Jugi", kasneje s točkami o vsakdanjih stvareh, o živalih, modi, kitajskih restavracijah, v zadnjih dveh letih delovanja na slovenski stand-up sceni, pa je svoj repertoar razširil še z zgodovinsko tematiko ter z večno tematiko odnosa med spoloma.

Kot eden najizkušenejših komikov pri nas, je zabeležil že prek 200 nastopov na najrazličnejših slovenskih odrih, pred publiko, ki včasih šteje 12, včasih pa več tisoč ljudi..


◬ Na začetek