Spomladanski Šund - glasbeni festival



Šúnd -a m (ȗ) nav. slabš. delo brez umetniške vrednosti

Kako pa naj drugače rečemo letošnjemu spomladanskemu festivalu v Prulčku, ki ga bodo odprli Fake Allstars Orchestra? Okej, šalo na stran: festival Spomladanski Šund bo pohujšal Prule od 26. aprila do 1. maja in dokončno ustoličil lepo vreme, dobre žure in hude koncerte.

Kot rečeno bodo festival odprli Fake Allstars Orchestra v torek, 26. aprila. Naslednji dan se bodo predstavile hude Tosca Beat, v četrtek Erič-Đogić-Ribarič trio Midnigt Lightnin', v petek so na vrsti italijanski Concrete Jelly - ki ne jemljejo nič resno, razen glasbe! - v soboto pa divji južnoameričani Las Cuerdas s svojimi norimi ritmi. Spomladanski Šunde bodo na praznik dela s svojim trudom zaključili neverjetni Leni Kravac.

Pustite se pohujšati Spomladanskemu Šundu. Prulček vas čaka!

26.4. tor / Fake Allstars
27.4. sre / Tosca Beat
28.4. čet / Midnight Lightnin
29.4. pet / Concrete Jelly
30.4. sob / Las Cuerdas
1. 5. ned / Leni Kravac

Začetek koncertov ob 20.00




◬ Na začetek

26.4. tor / Fake ‘Allstars’ Orchestra


> za poslušat, za ples ali nekaj vmes

Fake Orchestra v "Vintage" zasedbi. The good old times are back!

V glasbenem programu bomo slišali slovenske ljudske in afriške pesmi, francoske šansone in italijanske rock 'n' roll canzone, kubanski son in španske romance, bosanske sevdalinke in makedonske ritme, jazzy evergreene in funky groove - vse v izvirnih ”fake” priredbah.

Ana Vipotnik: vokal
Janja Majzelj: vokal
Jelena Ždrale: violina, vokal
Igor Leonardi: kitara
Nino de Gleria: bas
Enos Kugler: bobni



◬ Na začetek




27.4. sre / Tosca Beat


> opera singers with urban heart

Slovenska glasbena skupina TOSCA BEAT v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem. Tri mlade akademske operne pevke - Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Pred slabim letom je skupina izdala svoj prvi avtorski prvenec z videspotom, jeseni so prikazali premierni nastop v Stari elektrarni, poleti pa načrtujejo izdajo svoje prve plošče.

Zala Hodnik – pevka
Urška Kastelic – pevka
Eva Pavli – pevka
Žan Beljan – čelo
Luka Beljan – violina
Kristina Golob – klavir
Neo Glušič – semplist




◬ Na začetek




28.4. čet / Midnight Lightnin’


> udarni blues rock trio v Hendrix maniri

Midnight Lightnin' - Udarni Acid Rock trio. Projekt, ki ga je zasnoval kitarist in vokalist Julijan Erič skupaj z Zlatkom Djogičem in Mihatom Ribaričem z željo po improvizaciji in na novem osmišljanju duha Hendrixove glasbe. Pričakujte ekstatično stanje ter divji ritem.

Julijan Erič - Kitara, vokal
Zlatko Đogič - bobni, vokal
Miha Ribarič - bas kitara


◬ Na začetek




29.4. pet / Concrete Jelly (IT)


> take nothing too seriously, but music
The band Concrete Jellÿ was founded in late 2013, but the definitive and current line-up was established only during 2014. It started as a cover band of major rock bands of all time, with some excursions in blues, prog and jazz.

The guys always focused on live shows, having more than 25 gigs in one year, in clubs, pubs, theaters and small festivals in North-Eastern Italy, Slovenia and Austria. During this time, the guys also started writing their own songs. On December 3rd 2015 they released their first self-produced album, “3”, a concept album based on the life of an old rock star and… well, dinosaurs. In the end, Concrete Jellÿ are just a bunch of friends, who like to have fun and take nothing too seriously, but music.

Francesco Braida - Guitar & Voice
Sebastiano Belli - Drums
Matteo Monai- Bass & Voice
Sebastiàn Gerlini- Guitar




◬ Na začetek




30.4. sob / Las Cuerdas


> temperamentni latin rock
Las Cuerdas je južnoameriška zasedba, ki živi in ustvarja v Sloveniji. Preigrava latinoameriško fusion glasbo (latino rock, salsa rock, reggae, cumbia, ska) in sicer tako avtorske skladbe kot priredbe.

Nastopali so že po celi Sloveniji na festivalih kot so Blejska noč, Z glasbo do vrelišča, Rock Otočec, Knap n Fest; z nami so bili tudi že v okviru Tedna Mladih ipd. Že več let pa sodelujejo tudi z znanimi glasbeniki iz Slovenije in iz drugih držav (Cubismo, Zlatko).

Pablo Vitali - kitara
Lazaro Amed Hierezuello - vokal
Pavel Čebašek - bobni
Anze Vrabec - klaviature
Leon Slabe - trobenta
Uroš Zupan - bas kitara
German Vitali - konge, megafon



◬ Na začetek




1. 5. ned / Leni Kravac



> eksplozivni balkan fusion

Zanimiva glasbena zasedba "Leni Kravac", ki je konec lanskega leta posnela prvo avtorsko ploščo, ustvarja nenavadbo balkansko fuzijo zvokov. Gre za mešanico rocka, drum`n`bassa, jazza in funka z balkanskim melosom, kar bo nekaj povsem novega na našem "odru". Skupina je nastala pred štirimi leti kot tričlanska zasedba brez vokalov. Skozi leta se je zasedba dopolnjevala in razvijala, tako da sedanjo zasedbo sestavlja sedem članov:

Tamara Goričanec - vocals
Milan Jerkić - vocals
Matija Jašarov - bass, programming
Gregor Koderman - drums
Jaka Birsa - saxophone
Gašper Selko - trumpet
Gregor Volk - guitar




◬ Na začetek