Prismojen februar


V februarju bo Prulček nadaljeval s tremi serijami glasbenih dogodkov; ob torkih je na vrsti jazz in soul, ob četrtkih blues, rock in elektronska glasba, ob petkih pa se bodo še naprej predstavljale domače in tuje glasbene skupine v okviru izjemno dobro sprejetega programa “Globalno v lokalnem”.

2.2. tor / Študentski Jazz Jam
4.2. čet / Blues★Rock Jam - Simon & The Rusks
5.2. pet / Pyroxene
7.2. ned / Midnight Lightning

8.2. pon / Embryo (DE)
9.2. tor / Jazz Jam - Ana Vipotnik (Tribute to Billie Holiday)
11.2. čet / Magic Jam - I. Leonardi, J. Erič, Z. Đogič

16.2. tor / The Fire
17.2. sre / Jazzva
18.2 čet / Heavy Blues (Brata Erič, Đogič, Crnkovič)
19.2 pet / Wrong Moose

23.2. tor / Jazz Jam - Ana Šimenc (Standards & Originals)
24.2. sre / Blue Train Quintet
25.2 čet / Blues★Rock Jam (Košir, Đogič, Erič)
26.2 pet / Javier Manik & Tres Reices

Začetek koncertov ob 20:00
Special thanks za organizacijo programa: Igor Leonardi, Julijan Erič, Rebeka Zajc.◬ Na začetek

2.2. tor / Študentski Jazz Jam


Jazz jami so Prulčkov zaščitni znak, najbolj prepoznaven in najstarejši cikel. V glavnem mestu je že nekaj let primanjkovalo rednih jazz dogodkov. Tako se je Prulček kot glasbeno prizorišče formiral prav z jazz večeri. V zadnjih treh letih smo uspeli izbrati in predstaviti vrsto nadarjenih glasbenikov, znanih in manj znanih, domačih in tujih, starih in mladih. Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so “must hear”.

Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom.

Programski vodja - Rebeka Zajc. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

◬ Na začetek

4.2. čet / Blues⭑Rock Jam - Simon & The Rusks


Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Otvoritvena zasedba: Simon & The Rusks


Simon Urbas - vokal, kitara
Kristjan Buzeti - bobni
Damir Vintar - bas kitara

Simon & The Rusks oziroma Simon & Prepečenci so nastali na kantavtorskih temeljih poleti 2013 nekaj tednov pred festivalom Ethno histeria. Simon Urbas, kantavtor, je gonilna sila The Rusks-ov, pomaga pa mu še kar nekaj že kar dobro prepečenih glasbenikov, ki ste jih sigurno že kdaj ujeli v svoja ušesa.

◬ Na začetek

5.2. pet / Pyroxene


Domen Cizej - bobni, tolkala
Kristjan Hacin - kitara, violina
Andraž Kumar - kitara
Jan Tehovnik - vokal
Mate Hrovat - bass kitara

Posebni gost: Miha Erič - orglice

Čeprav je že 28. decembra 2011 skupina Pyroxene prvič zaživela, smo šele leta 2014 Kristjan Hacin (solo kitara), Andraž Kumar - Žaži (ritem kitara), Matevž Hrovat - Mate (bas kitara), Jan Tehovnik - Teho (vokal) in Domen Cizej - Domingo (bobni) vstali iz prvinskega ognja in začeli žgati v izpopolnjeni zasedbi. Naš repertoar zajema vse od elementov bluesa in hard rocka vse pa do heavy metala, sami se opredeljujemo kot »solid metal«.

V letu 2012 smo pričeli s prvo koncertno sezono, v kateri smo imeli kar nekaj koncertov na različnih lokacijah, med drugim tudi na Metelkovi, na letnem motozboru MC Firestarters v Vinici, na Kongresnem trgu itd. Vrhunec leta pa je bil koncert, kjer smo nastopili kot predskupina Elvis Jackson-om v MKC Kompleksu na Koroškem. Leta 2013 smo gostovali na spletnem radiu Radio Turk ter pričeli sodelovati v stranskem projektu s Centrom aktivnosti Fužine (CAF).

Še isto leto smo nastopili na avdiciji za festival Vičstock, ki je potekala v klubu Cirkus, nato še na Turkstivalu in Rock’n’roll “All you can hear” Požrtiji. Naprej smo leta 2014 zmagali na natečaju na festivalu Rock&Walk, sami pa smo organizirali koncert Pržan se prži v klubu Pržan. Prav tako smo bili izbrani za snemanje singla v studiu Evolucija, igrali pa smo tudi na številnih drugih koncertih po Ljubljani ter preostali Sloveniji. Na začetku leta 2015 smo imeli prvi koncert v klubu Patriot v Novem Mestu, kmalu zatem še v Orto baru v sklopu organizacije Kadilnica Of Death, konec februarja pa smo tudi gostovali na radiu Europa 05. Aprila smo zmagali na predizboru za festival Rock Vizije. Maja smo se podali na turnejo po Nizozemski od 21. do 27 maja kjer smo nastopali v Haagu, Amsterdamu in Haarlemu. Junija smo nastopili na Rock Batujah septembra pa organizirali festival Pržan se prži vol II.

Poleg teh zastavljenih ciljev se trudimo nastopati na čimvečih festivalih, koncertih in drugih kulturnih prireditvah, da se tako predstavimo čim večjemu številu poslušalcev, zato upamo na pozitiven odziv in sodelovanje.

◬ Na začetek

7.2. ned / Midnight Lightning


Julijan Erič - Kitara, vokal
Zlatko Đogič - bobni, vokal
Miha Ribarič - bas kitara

Udarni blues rock trio v Hendrix maniri.


◬ Na začetek

8.2. pon / Embryo (DE)


Christian Burchard - Vibraphon, Santur, Drums, Keyboard, Vocals
Maasl Maier - Bass, Guitar, Drums
Gregor Platzer - Bass, Ghembri
Andreas Gohlke - Saxophon
Marja Burchard - Keyboard, Marimba, Trombone, Akkordeon

Embryo is a musical collective from Munich which has been active since 1969, although its story started in the mid-1950s in Hof where Christian Burchard and Dieter Serfas met for the first time at the age of 10. It was one of the most important German jazz-rock bands during the 1970s and has also been described as "the most eclectic of the Krautrock bands."

In 1969 the band was founded by multi instrumentalist Christian Burchard (drums, vibraphone, santur, keyboard) and Edgar Hoffmann (saxophone, flutes). To date more than 400 musicians have played with the collective, some, such as Charlie Mariano, Trilok Gurtu, Ramesh Shotham, Marty Cook, Yuri Parfenov, Allan Praskin, X.Nie, Nick McCarthy, Monty Waters and Mal Waldron, have played on multiple occasions. Longtime members are Edgar Hoffmann (sax,violin), Dieter Serfas (drums), Roman Bunka (guitar, oud), Uve Müllrich (bass), Michael Wehmeyer (keyboard), Chris Karrer (guitar, oud, violin, sax), Lothar Stahl (marimba, drums), and Jens Polheide (bass, flute).

Embryo was awarded the German World Music Award RUTH 2008 at the TFF.Rudolstadt Festival.

◬ Na začetek

9.2. tor / Jazz Jam - Ana Vipotnik (Tribute to Billie Holiday)


Ana Vipotnik, dolgoletna vokalistka priznanega slovenskega etno/jazz ansambla Fake Orchestra.Jazz jami so Prulčkov zaščitni znak, najbolj prepoznaven in najstarejši cikel. V glavnem mestu je že nekaj let primanjkovalo rednih jazz dogodkov. Tako se je Prulček kot glasbeno prizorišče formiral prav z jazz večeri. V zadnjih trveh letih smo uspeli izbrati in predstaviti vrsto nadarjenih glasbenikov, znanih in manj znanih, domačih in tujih, starih in mladih. Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so “must hear”.

Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom.

Programski vodja - Rebeka Zajc. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

◬ Na začetek

11.2. čet / Magic Jam - I. Leonardi, J. Erič, Z. ĐogičČetrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.


Magic Jam
Igor Leonardi - kitara
Julijan Erič - bas
Zlatko Đogič - bobni

◬ Na začetek

16.2. tor / The fire


Ivan Jurić - gitara i vokal
Toni Jurić - gitara i vokal

Acoustic duo called The Fire are two brothers from Croatia, both guitarists and singers. They bring a dynamic show ranging from classic rock to funk and soul with interesting guitar arrangements and vocal harmonies.

Svojom izvedbom obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova; od popa, rocka i bluesa do R&B, soul i funky ritmova.

◬ Na začetek

17.2. sre / Jazzva


V vokalni skupini Jazzva ustvarjajo lepoto a capella glasbe že od leta 2005. Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov. Umetniško vodstvo skupine je najprej prevzela Andreja Paščinski, od začetka leta 2009 pa skupino vodi in razvija Jasna Žitnik.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.
Trenutna zasedba ustvarja skupaj od leta 2013.
◬ Na začetek

18.2 čet / Heavy Blues (Brata Erič, Đogič, Crnkovič)Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične.

Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.

Bend za otvoritev: Julian in Miha Erič, Tadej Košir, Zlatko Đogič, Grega Crnkovič

◬ Na začetek

19.2 pet / Wrong Moose


Aljaž Vesel - guitars, slide battery
Gašper "Basanac" Kojek - bass, slapadiy bass, sci-fi bass
Marko Kalič - drums, percussions, cow bell
Matevž Gazvoda - guitars, microphone abusing
Megaphone (Megaphone)

V zadnjem času se po Novih Jaršah ob nepredvidljivih urah razlegajo vznemirljivo nenavadni zvoki. Govori se, da ne gre za paritvene krike losov, ampak je za ta nenavadni sonični pojav odgovorna glasbena skupina. Očividci so povedali, da so v nekih straniščnih prostorih opazili štiri sumljive posameznike, ki bi lahko bili odgovorni. Preiskovalci v temi tavajo za napačnim losom, ne pomaga jim niti tajno pridobljen dokazni material: zvočni zapis, fotografija in šifra “Wrong Moose”.

Vsi, ki bi kar koli vedeli o situaciji, naj to javijo na najbližji glasbeni festival. Prijava je lahko tudi anonimna.


◬ Na začetek

23.2. tor / Jazz Jam - Ana Šimenc (Standards & Originals)Jazz jami so Prulčkov zaščitni znak, najbolj prepoznaven in najstarejši cikel. V glavnem mestu je že nekaj let primanjkovalo rednih jazz dogodkov. Tako se je Prulček kot glasbeno prizorišče formiral prav z jazz večeri. V zadnjih dveh letih smo uspeli izbrati in predstaviti vrsto nadarjenih glasbenikov, znanih in manj znanih, domačih in tujih, starih in mladih. Jazz jami so pravi urbani presežek, kjer gostujoča zasedba najprej predstavi izbrani material, nato pa skupaj z drugimi jazzisti poda v širjave jazzovske improvizacije. Vsi superlativi so na mestu, jazz jami so “must hear”.

Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo, nato pa ga nadaljuje spontana improvizacija prisotnih glasbenikov. Nekateri med njimi so že stalni mimoidoči in vsak teden srečamo nove. Tudi mlajšim pevcem/kam in še nepoznanim muzičarjem dajemo z odprtim odrom priložnost nastopanja v živo pred občinstvom.

Programski vodja - Rebeka Zajc. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.


Ana Šimenc

Še en glasbeni večer je pred nami, ki ga bo jazzovsko obarvala zasedba Ana Šimenc kvartet, ki obstaja, živi in deluje že polnih sedem let. Giblje se med različnimi slogi, od tradicionalnega jazza, lahkotnih vokalnih skladb s kratkimi solo deli, do meditativnih avtorskih izpovedi.

Skupina je izdala že tri avtorske albume (Na moj način 2008, Na drug način 2010 in Connection 2011), na katerih se v večini kot avtorica predstavlja Ana Šimenc (saksofon, vokal), kompozicije pa prispevata tudi Gorazd Pintar (klavir) in Enos Kugler (bobni), na kontrabasu pa ekipo dopolnjuje Klemen Krajc.

◬ Na začetek

24.2. sre / Blue Train Quintet


Uroš Sever - trobenta
Andrej Vernik - saksofon
Marko Petrušič - klaviature
Daniel Homšak - bas
Iztok Repovž - bobni

Blue Train Quintet izvaja avtorski jazz ter priredbe Johna Coltrana in Pharaoha Sandersa. Zasedba je lani s podporo Ministrstva za kulturo pri založbi Jazz & Blues Records izdala odmeven album Underground.

◬ Na začetek

25.2 čet / Blues★Rock Jam (T. Košir, Z. Đogič, J. Erič)Četrtkov Blues★Rock Jam Session bo namenjen skupnemu muziciranju in druženju tako na odru, kot pod njim. Začenjali bomo točno ob 20h s kratkim koncertom ali improvizirano zasedbo. Potem pa se oder odpre in vabi vas, da se nam pridružite. Poskrbljeno bo za osnovni set bobnov, ter ojačevalca za bas in kitaro. Prinesite s seboj svoje inštrumente in zvočna poslastica se lahko prične. Programski vodja - Julijan Erič. Če želite nastopiti kot uvodni bend lahko opravite rezervacijo na jam@prulcek.si.


Bend za otvoritev: Tadej Košir, Zlatko Đogič, Julian Erič

◬ Na začetek

26.2 pet / Javier Manik & Tres Reices


Nekaj divjega!

Javier Manik & Tres Reices so ena vročejših reggae / rumba / dancehall / ska skupin in priložnost, da jih slišite ta petek v Prulčku, je res nezamudljiva!

Javier Manik je reagge, latino pevec, tekstopisec ter ulični glasbenik iz - ha! - Malmöja, Švedska. Javierjevi glasbeni vplivi so se razširili iz latinsko - ameriških ritmov cumbie do rocka, reagge in etno - punck skupin, kot so Mano Negra.

"Želim si, da bi bile moje pesmi glas uličnih ljudi." Javiarjevo sporočilo je eno upanje in optimizem!

Bobnar Albert Santos Da Cruz je bil rojen v Salvadorju, Bahia, Brazilija in je prišel na Švedsko z dvanajstimi leti. Pri petnajstih je dobil prvi set bobnov in od tedaj se ni oziral nazaj.

Basist Thiago Soares Santos je rojen in vzgojen v Ibicaraí, Bahia, Brazilija. Je basist, tolkalec in mojster capoeire - ki mu nadvse koristi pri razbijanju in ustvarjanju ritmov.◬ Na začetek