Zeleni december



Začetek koncertov ob 20:00

2.12. sre / Matej Deronjič trio
3.12. čet / Maja Založnik & Moonshine
4.12. pet / 3o Ambrosia
5.12. sob / Peter Ugrin & Max Grosch

9.12. sre / Intellijazz
10.12. čet / Red Cliff band
11.12. pet / Didiwa

16.12. sre / Levačić, Jovanović, Križić trio
17.12. čet / Soul Jazz & Jaz
18.12. pet / Lastovka

22.12. tor / Gvido glasbena šola
23.12. sre / Bezget - Novak - Kugler trio
24.12. čet / Magic Jam

29.12. tor / AGRFT - večer kratkih igranih filmov

31.12. čet / Prulčkov Novoletni Trojček
- 20:00 / Laura Dilettante
- 21:00 / Profesorji Bluza, Igor Leonardi, Metod Banko + jamm
- 01:30 / Funky DJ poslastica do sončnega vzhoda



◬ Na začetek

2.12. sre / Matej Deronjič trio


Matej Deronjić - piano
Žiga Golob - double bass
Borko Rupena - drums

Ne zamudite še ene Jazz poslastiče iz zagreba, za katero fantje napovedujejo, da bo:
‘’Bit ce lijepih melodija, pa ce bit ritmova joooj, pa, solo pa du opa trio’’

Vabljeni tudi na po koncertni jamm

◬ Na začetek

3.12. čet / Maja Založnik & Moonshine


Maja Založnik - vokals
Kosta Madjarevic - bass player
Ljubisa Ponjevic - drummer
Predrag Djuric Tica-guitar player
Milos Marceta - keyboard player

Maja Založnik is a Slovenian singer. She is well known on the domestic music scene for her powerful voice and excellent stage presence. Her interpretations of different music styles leave no one cold.

She has collaborated with many bands and other famous Slovenian singers, such as Uroš Perić – Perry, Trkaj, Samuel Lucas, Heretic, Big Addiction and Sweet Peak.

Maja was part in many Slovenian TV shows, such as Hri-Bar, Popstars, Misija Evrovizija… Experiences from these shows and other auditions gave her confidence a big boost and convinced her to persist in world of music and fight for her dreams.

Maja is now playing with her band Moonshine, they found their passion in soul, blues, funky covers and they are also doing on their own material and new songs.

◬ Na začetek

4.12. pet / 3o Ambrosia


Petra Ambrož - vokal
Urban Logar - kitara
Mitja Centrih - bas

Trio Ambrosia je nekakšna franšiza, spin-off, hčerinska firma, podružnica če hočete, pretežno Trboveljske zasedbe Any colour you like. Trio je nastal na željo treh glasbenikov, in sicer vokalistke Petre Ambrož, basista Mitje Centriha in kitarista Urbana Logarja, katerim odri že nekaj časa niso bili tuji, saj so že dlje delovali v sestavih kot so Saxotoxin, Elabanda, Portico, Orkester Mandolina Ljubljana, Cabaret Band…

Zaradi želje po drugačni, akustični interpretaciji že znanih melodij, se je omenjena trojica odločila kot taka predstaviti občinstvu. Toliko o njih na papirju, ostalo naj pove glasba sama.

Dame in gospodje, Trio Ambrosia… Dobrodošli!

◬ Na začetek

5.12. sob / Peter Ugrin & Max Grosch


Vabljeni na večer virtuozov sodobne klasične ter jazz glasbe na violini-violi: profesor Max Grosch, ki že od leta 2004 vsako leto tako v Ameriki kot Evropi izvaja kreativne delavnice jazz improvizacije na godalih in danes najperspektivnejši violinist na slovenskem jazzovskem področju Peter Ugrin, dobitnih številnih nagrad in tudi nekdanji učenec prof. Groscha, s katerim sta sodelovala v času izobraževanja na konservatoriju v Celovcu.

◬ Na začetek

9.12. sre / Intellijazz


Jože Cesar - bobni
Ian Turek - saxofon
Rebeka Zajc - klavir
Luka Dobnikar - bas

Še en zelo zanimiv večer, ko nam podmladek pokaže kako se jazz glasba lepo širi v naslednje generacije. So odlični pokazatelj - kam gre ta svet..;)

◬ Na začetek

10.12. čet / Red Cliff band


Boris Muževič – kitara, vokal
Tomaž Mancini – violina, tamburin
Kristjan Hacin – bas kitara, vokal

◬ Na začetek

11.12. pet / Didiwa


Vesna Godler - Vokal
Rok Tomšič - Kitara
Janez Moder - Bas kitara
Urban Grabenšek - Klaviature
Žiga Šercer - Bobni in tolkala

Koncertno prezentiranje odslej poganja zvišana mera energičnega flowa, skupina pa ohranja globino osebnega izraza, ki je je poslušalska publika že vajena. Nov repertoar sestavljajo povsem sveže skladbe ter nekaj aranžmajsko preobraženih skladb, že znanih z albuma Greva.

◬ Na začetek

16.12. sre / Levačić, Jovanović, Križić trio


Kruno Levačić - bubnjevi
Pavle Jovanović - gitara
Ivar Roban Križić - kontrabas

Bobnar in skladatelj Kruno Levačić, za mnoge najboljši bobnar na hrvaškem. Prejel je več nagrad, CMA Status za najboljših jazzovskih bobnarjev v državi.

Pavle Jovanovic je končal študij jazz kitaro na konservatoriju v Celovcu. Nominiran za status HGU za najboljšega jazz kitarista leta 2015

Ivar Roban Križić mladi basist, ki trenutno študira na Jazz konservatoriju v Gradcu.

◬ Na začetek

17.12. čet / Soul Jazz & Jaz


Anja hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara / kontrabas
Anže Žurbi - bobni

Skupino sestavljajo štirje mladi jazzerji, dejavni pri mnogih slovenskih zasedbah – Magnifico, Trkaj & Rapostoli, Benč, Artbeaters, Jazzva, Sekou Kouyate, Grooveapartment idr.

Svpjevrstno so se lotili jazz standardov, soul in pop uspešnic, disco legend, tudi slovenskih zimzelenih. Skupaj iščejo načine kako predrugačiti pesmi, ki so že velikokrat izzvenele v različnih poustvarjalnih sestavih, in iz njih narediti nekaj svežega.

Let's movin' and groovin' folks! :)

◬ Na začetek

18.12. pet / Lastovka


Malindi Morris: Saz, Klavir, Tolkala
Tilen Stepišnik: Kitara
Janez Moder: Bas
Šemsudin Džopa Dino: Kitara
Žiga Šercer: Tolkala

Original modern music inspired by the rich musical traditions of the Balkans and further east..

◬ Na začetek

22.12. tor / Gvido glasbena šola



Glasbena šola GVIDO z decembrskim koncertom solopevske sekcije zaokrožuje leto ter v tem obdobju predstavlja svoje delo ter učence iz Ljubljane, pa tudi drugod. Posebnost koncerta v Prulčku je 'live band', ob spremljavi katerega vsaka pevka oz. pevec dobi izkušnjo, do katere je sicer precej dolga pot. Tokrat bodo pripravili nov program ter izvedli skladbe, na katerih so delali zadnje 3 mesece. Za nekatere nastopajoče bo to tudi prvi korak na oder, zato potrebujejo še dodatno vzpodbudo!

Odvilo se bo tudi nekaj točk iz predstave Diaspora* - skupnim projektom GVIDO in Šolskega centra Velenje, ki je doživel preko 25 ponovitev! Vsekakor pa se obeta zabava, kot si jo Prulček od koncu leta tudi zasluži!

◬ Na začetek

23.12. sre / Bezget - Novak - Kugler trio

Igor Bezget - kitara

◬ Na začetek

24.12. čet / Magic Jam

Igor leonardi - guitar
Julian Erič - bass
Zlatko Đogič - drums

Leonardi je bil kitarist samouk do leta 1980, ko je naredil sprejemne izpite na graško akademijo za glasbo. Prepotoval je Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih. Med leti 1989 in 1999 je živel v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno priznanem glasbeniku Donu Cherryju in poleg znanih jazzovskih glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Nastopil je na številnih mednarodnih jazz festivalih (San Francisco, New York, Houston, Zürich, Praga, Ljubljana, Istanbul, Beograd ...). Več let je bil zaposlen kot strokovnjak za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

V Sloveniji je znan kot nekdanji član skupin Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed in kot skladatelj glasbe za približno 100 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja (Alica v čudežni deželi, Sen kresne noči, Pika, Matiček se ženi, Primorske zdrahe, Dream, Hamlet, Atlantida, ...). V zadnjem času piše tudi za film (Rezervni deli, Delo osvobaja, Za vedno - vsi v režiji Damjana Kozoleta). Na TV Slovenija je soavtor tedenske oddaje Muzikajeto, ki je leta 2011 prejela Viktorja popularnosti. Leta 1997 je ustanovil etno-jazz skupino Fake orchestra, ki redno nastopa doma in v tujini.

JulijanErič in Zlatko Đogič sta mlada, vendar že izredno podmazana glasbenika, glasba, ki jo ustvarjata ima korenine v bluesu, razširja pa se tudi na področja psihadeličnega rocka, folka, countryja, funka in eksperimentalnega jazz. Energična in poskočna kitara, ter eksplozivni bobni z vrhunskim ravno prav raskavim glasom vas popeljejo na pravo potovanje čez drn in strn v zvočni grm. Aktivno igrata in nastopata z zasedbo »Prismojeni profesorji bluesa«, in kot samostojne enote z raznimi glasbeniki.

◬ Na začetek

29.12. tor / AGRFT - večer kratkih igranih filmov

Dobro uro trajajoča projekcija kratkih igranih filmov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) bo razkrivala študijska dela, začetke filmskega ustvarjanja izbranih, sedaj že uveljavljenih in mednarodno nagrajenih slovenskih filmskih režiserjev.

◬ Na začetek

31.12. čet / Prulčkov Novoletni Trojček

- 20:00 / Laura Dilettante
- 21:00 / Prismojeni Profesorji Bluza + Igor Lepnardi + Metod Banko + jamm
- 01:30 / Funky DJ poslastica do sončnega vzhoda




Tudi na novoletni večer nas bo za ogrevanje zabavala energična, pozitivna, ter polna humorja - Laura Diletante, ki sicer prihaja iz Hamburga, vendar že vse življenje potuje. Študirala je petje na Konzervatoriju Arnhem na Nizozemskem. Predstavila vam bo svoj potujoči glasbeni show, v katerem vam bo na akordeon zaigrala svoje pesmi o ljubezni, življenju in svobodi. Poleg tega boste lahko slišali stare kabarejske pesmi iz dvasetih let prejšnjega stoletja ali pa disco pesmi kot valček v molu. Laura se vam bo prikupila tudi s pripovedovanjem zgodbic.

21:00 - Prismojeni Profesorji Bluza + Igor Lepnardi + Metod Banko + jamm

Zlatko Đogič-bobni
Miha Ribarič-bas
Julijan Erič-kitara, vokal
Miha Erič-orglice, vokal

Štiričlanska zasedba z imenom »Prismojeni profesorji bluesa« igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.


Leonardi je bil kitarist samouk do leta 1980, ko je naredil sprejemne izpite na graško akademijo za glasbo. Prepotoval je Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih. Med leti 1989 in 1999 je živel v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno priznanem glasbeniku Donu Cherryju in poleg znanih jazzovskih glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica. Nastopil je na številnih mednarodnih jazz festivalih (San Francisco, New York, Houston, Zürich, Praga, Ljubljana, Istanbul, Beograd ...). Več let je bil zaposlen kot strokovnjak za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

V Sloveniji je znan kot nekdanji član skupin Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed in kot skladatelj glasbe za približno 100 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja (Alica v čudežni deželi, Sen kresne noči, Pika, Matiček se ženi, Primorske zdrahe, Dream, Hamlet, Atlantida, ...). V zadnjem času piše tudi za film (Rezervni deli, Delo osvobaja, Za vedno - vsi v režiji Damjana Kozoleta). Na TV Slovenija je soavtor tedenske oddaje Muzikajeto, ki je leta 2011 prejela Viktorja popularnosti. Leta 1997 je ustanovil etno-jazz skupino Fake Orchestra, ki redno nastopa doma in v tujini.



Metod Banko, pevec, član večih glasbenih zasedb z prepoznavnim glasom, daje glasbi močan in barvit osebni pečat. Angažira se na področju jazzovskih, literarno-vokalnih, etno in šansonjerskih godb. Aktualni projekti v zadnjem času so: Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbeceve Grape, Pesem o morju z Teom Collorijem in Tribute to Billie Holiday z Fake Orchestra.

Za to novo leto pa se bo pridružil Igorju, ter Prismojencem za najbolj nepozaben Žur leta!!

01:30 - Funky DJ poslastica do sončnega vzhoda

◬ Na začetek