Poletni junij


01.6. pon / Dr. Barbara Rajgelj - predavanje o istospolnih pravicah
02.6. tor / Literarni večer Roka Vilčnika - Zdravilo za Ano
03.6. sre / Jani Moder trio
04.6. čet / Radio Mondo
05.6. pet / Divje jezero
06.6. sob / Trio Ambrosia

08.6. pon / Dramski večer - Medkulturni ponedeljek
09.6. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT
10.6. sre / Nikola Matošić, Ratko Divjak, Bruno Mičetič band
11.6. čet / Trio NUR
12.6. pet / Alkimija
13.6. sob / Hip Hop večer

15.6. pon / Dramski večer - Medkulturni ponedeljek ob 18h
16.6. tor / Junior Jazz Jamm
17.6. sre / Roberto Magris Trio
18.6. čet / Cafe Mezclado
19.6. pet / Andrej Pirjevec - AP Group
20.6. sob / Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape

23.6. tor / Junior Jazz Jamm
24 6. sre / Delavnica za ustvarjanje besedila ob 17h
24 6. sre / Ajda Stina Turek
25.6. čet / Simon & The Rusks
26.6. pet / Raul and the WiseMan
27.6. sob / Bik 3

30.6. tor / Zorka v deželi gledališka predstava




01.6. pon / Dr. Barbara Rajgelj - predavanje o istospolnih pravicah


Visokošolska profesorica, pravnica in aktivistka za pravice LGBT-skupine o pravicah istospolnih skupnosti:

“Najpomembnejše je to, da ljudje dobijo pravice. V kakšni obliki, pa je stvar političnih možnosti.”

◬ Na začetek

02.6. tor / Literarni večer Roka Vilčnika - Zdravilo za Ano  (glasbeni gostje Severa Gjurin in Pliš)


ZDRAVILO ZA ANO
predstavitev pesniške zbirke z glasbenimi gosti Severo Gjurin in Plišem

Za Rokovo poezijo začutiš živega človeka, človeka iz mesa in krvi, človeka strahu, žalosti in samote, člove­ka spominov in pristnega sentimenta, spečega zmaja in utrujenega klovna, polnočnega jadralca in vrača, ki seje semena svetlobe.

Več kot deset let je minilo od Rokove zadnje pesniške zbirke, pa vendar vsi poznamo njegove pesmi. Nekatere gole in ranljive krožijo med nami po spletnem vesolju, večinoma pa so nam znane z radia in koncertov skupin ter izvajalcev, kot so Patetico, Papir, Pliš, Severa Gjurin, Bilbi, Neisha in drugih. Tokrat nam bo dano vpogledati v alkimijo njegove poezije, ki jo piše, kot pravi, da bi zdravil samega sebe, a ko mu včasih uspe ustvariti še balzam za koga drugega, takrat je njegovo poslanstvo izpolnjeno.

Pogovor s pesnikom bo vodila Neža Mrevlje, večer pa bodo popestrili glasbeni gostje Severa Gjurin in Pliš.

Prost vstop!

◬ Na začetek

03.6. sre / Jani Moder trio

CeCUSOCfC47fsA3QWOuFA_AxMvXC9vks31rTgK9hmmw9zA96U00RXIXnSJWmtqHo3iT3ySFO3d0_lqM2pr4KT3wg9zde0sr8P9FqPDKQ2uFID-amW-uTZvH20OxbEbpIdg
Jani Moder (kitara),
Jošt Drašler (kontrabas),
Aleš Redla (bobni)

Jani Moder is widely considered to be one of the foremost Slovenian jazz musicians. Having first completed his jazz and classical guitar studies at the Carinthian State Conservatorium (2002), he graduated summa cum laude from the Berklee College of Music. With contributions to over 40 albums, Moder’s “hands-on learning” is also highly commendable.

Following his debut album, Momentum, its sequel Sky High Low Down (with a highly prominent Hammond organ), Moder has now released his third album, Abacus, which “blends and blenders diverse musical contexts into a unique whole”. Moder overwhelms with mellow but also harsh sound and variegated arrangements ranging from intimistic abstractions to all but groovy dance rhythms.

◬ Na začetek



Matej Mijatović - vokal
Nino De Gleria - kontrabas
Jelena Ždrale - violina, vokal
Urban Grabenšek - klaviature
Rok Erjavec - kitara
Krešimir Jadronja - tolkala


Radio Mondo Je nova folk zasedba na slovenski glasbeni sceni, ki jo sestavljajo odlični glasbeniki. Skupina igra avtorsko glasbo, ki bi jo lahko umestili v svojevrsten žanr, ki je nekakšna mešanica folka šansona in popa. Veliko poudarka daje liričnemu izražanju ter poslušalca z bogatimi besedili vabi v svet neštetih zgodb. Bend deluje eno leto, v tem času so ga povabili na nekaj največjih glasbenih festivalov v Sloveniji, Festival Slovenskega Šansona, Melodije Morja in Sonca ter Festival Slovenske Popevke.Igrajo na velikih in malih odrih, povsod pa s poslušalci navežejo pristen stik in jim s šaljivimi anekdotami pričarajo prijeten koncertni večer.


◬ Na začetek

05.6. pet / Divje jezero


Alen Bogataj - Bas kitara
Aleš Golja - Kitara
Luka Čibej - Bobni
David Križaj - Klaviature

Skupino Divje Jezero sestavljajo štirje glasbeniki - kitara, bas kitara, bobni in klaviature. Prihajajo iz okolice Idrije inustvarjajo inštrumentalno glasbo v kateri je moč zaznati veliko različnih stilov – jazz/rock/fusion ter vplivov skupin in glasbenikov kot npr.: Billy Cobham, Jeff Beck, Dixie Dregs, Rush, Pink Floyd, Santana,… S stili glasbe se nikakor ne obremenjujejo in omejujejo.

Začetki skupine segajo v leto 2006, sprva je delovala kot duet (Alen na basu in Luka na bobnih), po kakšnem letu se je skupini pridružil kitarist Aleš. Skupaj so nato posneli prvi demo plošček »Divje Jezero«, na katerem je šest avtorskih skladb in dve priredbi. V želji po ustvarjanju avtorske glasbe, ki bo zanimivejša in bolj raznolika ter tudi kvalitetnejša, se je izkazala potreba, da se skupina okrepi z dodatnim košem harmonij in melodij - klaviaturami. Tako se je v začetku 2010 skupini pridružil David in skladbam doprinesel svojo paleto glasbenih odtenkov.

V prihodnosti si Divje Jezero želijo čim več nastopati in ustvarjati novih skladb ter predvsem uživati v glasbi nasploh.

◬ Na začetek

06.6. sob / trio Ambrosia


Petra Ambrož - vokal
Urban Logar - kitara
Mitja Centrih - bas

Trio Ambrosia je nekakšna franšiza, spin-off, hčerinska firma, podružnica če hočete, pretežno trboveljske zasedbe Any colour you like. Trio je nastal na željo treh glasbenikov, in sicer vokalistke Petre Ambrož, basista Mitje Centriha in kitarista Urbana Logarja, katerim odri že nekaj časa niso bili tuji, saj so že dlje delovali v sestavih kot so Saxotoxin, Elabanda, Portico, Orkester Mandolina Ljubljana, Cabaret Band…

Zaradi želje po drugačni, akustični interpretaciji že znanih melodij, se je omenjena trojica odločila kot taka predstaviti občinstvu. Toliko o njih na papirju, ostalo naj pove glasba sama.

Dame in gospodje, Trio Ambrosia… Dobrodošli!

◬ Na začetek


08.6. pon / Medkulturni ponedeljek



◬ Na začetek

09.6. tor / Izbor kratkih igranih filmov AGRFT


Ker gre za drugo filmsko projekcijo v baru Prulček, smo za vas pripravili poseben filmski izbor.

Dobro uro trajajoča projekcija kratkih igranih filmov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) bo razkrivala študijska dela, začetke filmskega ustvarjanja izbranih, sedaj že uveljavljenih in mednarodno nagrajenih slovenskih filmskih režiserjev:

  • Kavarna, Marjan Ciglič, 1974 
  • Agape,  Slobodan Maksimović, 2007 
  • Vučko, Matevž Luzar, 2007 
  • Rop stoletja, Urša Kos, 1998


◬ Na začetek

10.6. sre / Nikola Matošić, Ratko Divjak, Bruno Mičetič band


NIKOLA MATOŠIČ – Rojen 17.1.1978 v Ljubljani in sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Že vrsto let je eden najboljših slovenskih kontrabasistov. V Ljubljani že nekaj let organizira in vodi tradicionalne jazzovske večere v Prulčku.

Veliko nastopa tudi v tujini, predvsem v sosednjih državah. Letos je za njim uspešna Finska turneja s Petrom Miheličem, z Zoranom Predinom je bil kot soustvarjalec in izvajalec njegovega gypsy swing programa, v Franciji, Angliji in na Škotskem.


Ratko Divjak. V Vukovarju rojeni bobnar, ki že desetletja ustvarja v Ljubljani, vmes pa je obredel dobršen kos sveta, ima za sabo izjemno kariero. S svojim glasbenim talentom je Rale odpiral vrata v nove mojstrovine glasbene zgodovine in kljub bolezni, ki ga je začasno spodnesla, še vedno popolno vihti bobnarske palice. Veliki mojster na zelo glasnem glasbilu, ki pa v njem budi le najboljše.


Bruno je, naime, član dva benda, jazzera Bruno Mičetić Trio, te rockera Keops, a s jednim i drugim je u protekle dvije godine objavio po jedan album. Najprije s Keopsom, a zatim i s triom, u kojem surađuje s glazbenom legendom ovih prostora Ratkom Divjakom i poznatim američkim 'hammondistom' Joeom Kaplowitzem.

◬ Na začetek

11.6. čet / trio NUR

trioNUR.jpg
Mahmud al Khatib – vokal, darbuka (arabski boben)
Polona Korošec – klavir
Marko Korošec – oud (arabska lutnja)

Sveže nastali glasbeni projekt sestavljajo glasbeniki različnih žanrov. Markova improvizacijska tehnika in znanje, ki izvira iz jazzovskih študij in orientalsko-balkansko obarvanega avtorskega glasbenega projekta Essaouira project, Mahmudova močna umetniška intuicija in bogate izkušnje z arabskim plesom in glasbo ter Polonine spretne klavirske spremljave, grajene na podlagi klasične klavirske izobrazbe, dajejo Triu NUR svež pridih Orienta, s katerim so ustvarili avtorsko glasbo, obenem pa ohranili arabsko ljudsko izročilo, ki se prav tako kaže v skrbno predelanih aranžmajih tradicionalnih arabskih skladb.

◬ Na začetek

12.6. pet / Alkimija


Breda Bozic (vokal)
Tilen Stepisnik (kitara)
Janez Moder (bas)
Robert Rebolj (bobni)

gost:
Miloš Rebula - klaviature

Ko upesnjena besedila vokalistke Brede Božič združiš s harmonijami kitarista Tilna Stepišnika, jih daš nato v paco celotni zasedbi, kjer dozorijo, takrat nastane Alkimia. Žanr bi lahko opisali kot »lahkoten šansonski pop«. Njihovo glasbo in nastop morda najbolje opiše zunanji opazovalec ter glasbeni kritik Aleš Podbrežnik na spletnem portalu Rockline: »...izkušeni mojstri, ki stapljajo več žanrskih glasbenih oblik v razgiban pejsaž. Pevka Breda Božič je zares magnet v vseh ozirih, sploh v fotogeničnosti in čuteči interpretaciji. Ob podpori odlične spremljevalne kulise izkušene in uigrane glasbene ekipe, je pevka pristopila lahko povsem sproščeno in slikovito podala emocije. Seveda tudi v dražljivi avtorski skladbi Ne sprašuj. Lahko bi rekli svojevrstna fuzija tradicionalnega slovenskega popevkarskega melosa, prežetega z elementi bluesa, oddelanega v kabaretno akustični maniri. Nastop se je prej začel, kot končal, kar pomeni, da so Alkimia skupina z nabojem karizme in izvedbeno prevzetnostjo«.

Alkimia se lahko v svoji kratki zgodovini pohvali, da je bila s pesmijo Ne sprašuj (med več kot 200 prijavljenimi ustvarjalci) uvrščena na kompilacijo Vala 202 za leto 2014 - Imamo dobro glasbo. Nato je bila izbrana še med tri skupine, ki so igrale tudi na promociji plošče v ljubljanski Cvetličarni, zdaj pa so tudi med peščico izvajalcev, ki bodo nastopali ob 30-letnici Radia Slovenia International (SI). Omenjeni prvi singel skupine Ne sprašuj je bil tudi popevka tedna na radiu Vala 202.

◬ Na začetek

13.6. sob / Hip Hop večer


Vabljeni na prvi hip hop ol"school večer. Na začetku in za zaključek eventa bo za musko poskrbel DJ PERO WUSTYLE aka DJ P.J.

Za njim bosta raztrgala majk :

Grimee Rappuh ( Trbovle)
Kid Crate Digger Ljubljana)
Na prizorišču zločina hip hop dogodka bo za prijetno vzdušje gostila Lana Zevnik. Vidmo!!

Vstopnina: Dobrodošli prispevki.

◬ Na začetek

◬ Na začetek

15.6. pon / Dramski večer - Medkulturni ponedeljek



Dramski večer na zunanjem Prulčkovem odru.
Začatek ob 18h
Organizira: Vesna Anđelković - igralka

16.6. tor / Junior Jazz Jamm


◬ Na začetek

17.6. sre / Roberto Magris Trio


Roberto Magris - piano
Elisa Pruett - bass
Albert “Tootie” Heath - drums

Italian composer and pianist Roberto Magris is an internationally renowned artist reminiscent of piano masters like Kenny Drew, McCoy Tyner and the legendary Bill Evans. A veteran jazz musician, Magris has recorded eighteen albums in a career that has spanned over three decades.

◬ Na začetek

18.6. čet / Cafe Mezclado


Lazzaro Hierezzuelo - bongi, vocal
Ariel Cubria - tres, vocal
Jure Čehovin - maracas, vocal
Tomy Forkaš - kontrabas

Café Mezclado(Premešana Kava) Café Mezclado je nastal kot stranski projekt številčnejše zasedbe Šalša. Mednaroodno zasedbo sestavlja skupina odličnih slovenskih in kubanskih glasbenikov, katerih udejsvovanje lahko večkrat zasledimo v priznanih domačih in tujih raznovrstnih glasbenih projektih.  Glasba Cafe Mezclao ponuja mešanico različnih stilov tradicionalne kubanske glasbe kot so: son montuno, guajira, bolero, changüi, afro... Zvok tolkal, tres-a in kontrabasa ob spremljavi večglasnega petja in zanimive vokalne ter inštrumentalne improvizacije vam pričara edinstveno doživetje prave kubanske glasbe.

Poleg že znanega zvoka obstoječega tria, je tokrat močneje prisotna virtuozna nota violine: ta daje močno intelektualno težo temu novemu glasbenemu produktu. Poigravanje z melodijo, sprehajanje po pasažah, bombastični akcenti in popolnoma drugačen stil igranja od "mainstream" violinskih linij...

Drugačen je tudi melos harmonike, ki s tangom na svojstven način poudari solistično vlogo tega, v zasedbi večinoma spremljevalnega inštrumenta.

Poleg odličnega kontrabasa pri celotni glasbi ne moremo prezreti unikatno izdelanega cajona, ki ga je tolkalec ob nekajletnem preučevanju trojčka harmonika-violina-kontrabas, odlično prilagodil, da se zvoki vseh štirih inštrumentov zlijejo v skladno in neločljivo celoto.

◬ Na začetek

19.6. pet / Andrej Pirjevec - AP group


Andrej Pirjevec – AP (Glasbenik, multiinstrumentalist in producent) predstavlja svoj avtorski material in nekatere vsem znane melodije prirejene na poseben način, kjer se lahko sliši zvoke in glasbene stile, ki se dotikajo: Popularne glasbe, Latino, Etno, Svetovne glasbe, Jazz-a ter Instrumentalne glasbe. To pa je vse skupaj zamešano in začinjeno v unikatno zmes dobrih glasbenih okusov.

Pri tem mu pomaga mednarodna zasedba AP Group, sestavljena iz samih odličnih in izkušenih glasbenikov:

Martina Feri (Italy, Slovenia) – vokal Pevka z bogatimi izkušnjami, ter tudi profesorica petja. Sodelovanja: EMA 2010, Big Band RTV Slovenija, Gorni Kraker Kvartet, Marko Feri, Enzo Hrovatin, SSG Trst, Snemala je za italijansko RAI (državna radiotelevizija), za RTV Slovenija, za TV Koper/Capodistria in za tržaško televizijsko postajo Telequattro.

Davide Tomasetig (Italy, Slovenia) – klaviature, kitara Organizator in producent najpomembnejšega Festivala narečne pesmi v Furlaniji Julijski Krajini “ SENJAM Beneške Pesmi”. Kljub svoji mladosti je posnel že veliko zgoščenk kot studijski glasbenik, seveda ima tudi bogate koncertne izkušnje. Je tudi diplomirani profesor klavirja na Videmskem konzervatoriju (Tomadini-Udine).

Franko Reja (Slovenia) – kitare Avtor številnih pesmi in dvakratni udeleženec festivala EMA 2001 in 2004 ter sedemkratni udeleženec enega najpomembnejših Slovenskih festivalov: Melodij Morja in Sonca, tudi profesor klasične in električne kitare na glasbeni matici v Trstu.

Andre Araujo (Brazil) – bobni in tolkala Profesor bobnov diplomiran v Braziliji. Andre ima dolgoletne izkušnje kot poklicni bobnar, dolga leta je igral tudi na raznih križarkah ki so plule po celem svetu. Sodeloval je z veliko artisti med drugim tudi z legendo Italijanske glasbe Jovanotti-jem, za katerega je snemal tolkala.

◬ Na začetek

20.6. sob / Uršula Ramoveš in fantje z jazbecove grape




Uršula Ramoveš - vokal
Joži Šalej - klavir, harmonika, vokal
Matod Banko - vokal
Janez Ramoveš - poezija

Glasbena skupina Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape je bila ustanovljena leta 2006, ko so
takratni člani posneli vokalne priredbe poezije k pesniški zbirki Janeza Ramoveša STAROSELSKI
CIKLUS.

Kasneje je skupina vključila inštrumente in do leta 2010 so jo sestavljali: vokalistka in avtorica glasbe Uršula Ramoveš, vokalist, harmonikar, pianist Joži Šalej, vokalist Metod Banko, tolkalist Marjan Stanić in pesnik in recitator Janez Ramoveš. V tej zasedbi so leta 2007 posneli zgoščenko ANGLČEŠEJNE. Od leta 2010 občasno z njimi igra tudi basist Robert Jukič. V enaki zasedbi so leta 2013 izdali zgoščenko Talisman, kjer  je poleg avtorske poezije in glasbe mogoče slišati tudi znane napeve  (tekste pa prirejene v Ramovešovo poezijo) kot so POPOLN DAN (Perfect day), CAJT (Time), LILI MARLEN in druge. Ves čas skupina izvaja uglasbeno poezijo Janeza  Ramoveša.

Poleg preigravanja sklad  z omenjenega repertoarja, bodo nocoj izvedli tudi nekaj novosti in sicer
uglasbene pesmi pesnice Marije Dolinar.

◬ Na začetek

23.6. tor / Unior Jazz Jamm


Večer slovenskega jazz podmadka.

Študenti s Konservatorija za glasbo in balet in z Glasbene akademije igrajo jazz standarde. Kar jim mogoče manjka do mojstrstva, nadomesti karakter ter gorečnost. Določena zasedba začne večer s koncertom, ki se v drugem delu prelevi v jam session.

◬ Na začetek

24.6. sre / Delavnica za ustvarjanje besedila za otroke do 18. leta

Izvajalec dogotka je Kulturno društvo Glasbena nostalgija.
Organizatorka je Vesna Anđelković - igralka
Poseben gost delavnice pa je Petar Dimitrijević - glasbenik

◬ Na začetek

24 6. sre / Ajda Stina Turek Quartet

maxresdefault.jpg
Ajda Stina Turek - vokal

Ajda Stina Turek je 20-letnica, ki je maja letos zaključila 2. semester vocal performance na Berklee College of music v Bostonu.Je lanska maturantka Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, smer petje – jazz, zabavna glasba, kjer jo je glavni predmet poučevala prof. Nada Žgur. Do sedaj je posnela enajst skladb, od tega kar osem avtorskih. Osem let je igrala violino. Je zmagovalka mladinskih festivalov FeNS – Glavna scena 2010, Glas mladih 2011 in glas Primorske 2011, leta 2012 je nastopila na Festivalu slovenskega šansona, leta 2013 pa na Slovenski popevki in ponovno na Festivalu slovenskega šansona.Julija 2013 je na poletni šoli Berklee Jazz Clinics, ki poteka v okviru Umbria Jazz festivala v Perugi, edina med 60 sodelujočimi mladimi pevci iz 29 držav prejela posebno priznanje, delno štipendijo za vsa štiri leta šolanja na Berklee College of music v Bostonu. Tako je septembra 2014 začela s študijem na tej najbolj priznani neodvisni svetovni glasbeni akademiji v ZDA.

Že do odhoda v Ameriko je Ajda veliko nastopala, tako v Maxi klubu, kjer je bila gostja Jazz Cluba Gajo Trio, na koncertu v Studiu 14 med obetavnimi mladimi jazzisti in v Zlatem zobu z Big Bandom RTV, večkrat v klubu Gajo, v Kavarni Union, v Prulčku, v kavarni Nebotičnik, v jazz klubu Gero v Črnomlju, z Big Bandom RTV na Prizmi optimizma, na Jazz odru Poletje v stari Ljubljani itd. Zadnje leto je najpogosteje nastopala v triu in sicer jo največkrat na klavirju spremlja Erik Marenče in pa znani glasbeniki kot je Avstrijec Klemens Marktl, Primož Grašič, Aleš Avbelj, Drago Gajo, Primož Podobnik, Anže Vrabec in drugi.

Lani aprila se je Ajda kot najmlajša uvrstila v finale Riga Jazz Stage 2014, ki se je odvijal v latvijski prestolnici kulture 2014. Njen nastop v živo iz finalnega večera se je uvrstil celo na CD The best of Riga Jazz Stage 2014.Svoje znanje je izpopolnjevala tudi na poletnih šolah, poleg zgoraj omenjene 14-dnevne Umbria Jazz Clinics, leta 2013 tudi Jazz Kranj, leto pred tem pa Boben in lajna v Ljubljani. Poleti 2014 se je udeležila vokalne dvodnevne delavnice z New York Voices na Ptuju.

Februarja je imela v Bostonu svoj prvi samostojni koncert z naslovom All that jazz, na katerem so jo spremljali francoski pianist Amaury Faye in trije odlični izraelski glasbeniki, Nadav Shapira na basu, Yogev Gabay na bobnih in mladi saxofonist Ori Jacobson, s katerim sta se spoznala v Rigi na Jazz festivalu.

Marca letos je bila Ajda gostja Marka Kumra v oddaji Jazz avenija na 3. programu Radia Slovenija - Radio ARS, kjer je strnila vtise o novem okolju v Bostonu, prvih soočenjih z ameriškimi glasbenimi pedagogi in ustvarjalnih izmenjavah s študenti iz celega sveta. Poslušalci so slišali nekaj skladb v njeni izvedbi, tako uspešnici s festivala šansonov kot tudi priredbe jazzovskih standardov, posnetih ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija. Premierno pa so predvajali tudi čisto novo skladbo, ki je nastala v Bostonu, »Pa da ba«, avtorja Nina Samanića, 23-letnega hrvaškega študenta contemporary writing and production na Berkleeju, tudi odličnega kitarista. Skladbo je napisal kot del svoje diplomske naloge, projekt pa se je imenoval Radio song. Nino Samanić na posnetku igra klaviature in bas, bobne pa Brazilec Raphael Lehnen. Sredi maja se vrača domov na počitnice, s septembrom pa, upa, nadaljuje s študijem v Bostonu, če ji bo le uspelo zbrati dovolj sredstev, da bo lahko pokrila razliko visoke šolnine.



◬ Na začetek

25.6. čet / Simon & The Rusks

bbtcmqk1stebaycdaqrs.jpg
Simon Urbas - vokal, kitara
Kristjan Buzeti - bobni
Bor Zakonjšek - kitara
Damir Vintar - bas kitara
Julijan Erič - kitara
Miha Erič - orglice

Simon & The Rusks oziroma Simon & Prepečenci so nastali na kantavtorskih temeljih poleti 2013 nekaj tednov pred festivalom Ethno histeria. Simon Urbas, kantavtor, je gonilna sila The Rusks-ov, pomaga pa mu še kar nekaj že kar dobro prepečenih glasbenikov, ki ste jih sigurno že kdaj ujeli v svoja ušesa.

◬ Na začetek

26.6. pet / Raul and the WiseMan

Screen Shot 2015-05-18 at 12.50.29.jpg
Raoul Wijsma - zang
Thomas Goralski - piano
Daniel Frankenberg - viool
Theo Balbig - contrabas
Jelle Huiberts - drums

A voice you won’t forget. A sound so characteristic you have to know who is playing. This is what you get when you hear Raoul & the WiseMen! These five young musicians played together during a singing night at school, and so much has happened since that night. Hear how the vocals and violin perfectly mix together with the rest of the band.

Several musical styles like jazz, pop and a touch of latin are put together to catchy melodies with sometimes a lyrical touch and a breeze of southern temperament. The strong, warm voice of Raoul leads you to the thought of summer days and melancholic feelings wrapped up in songs that will tickle your imagination.

Whether they swing, touch you with a ballad or secretly make your hips want to move; the WiseMen! exactly know how to pull the right string. We know one thing for sure: this music lives!


◬ Na začetek

27.6. sob / Bik 3

10565078_375960022561526_5535254261394946592_n.jpg
Bojan Krhlanko (Slo) - bobni in efekti
Domen Gnezda (Slo) - kitara
Hrvoje Galler (Hr) - klaviature

Bojan Krhlanko je študiral na Avstrijskem deželnem konzervatoriju v Celovcu pri prof. Erich Bachträglu in Klemens Marktlu. Kot še študent je sodeloval z svetovno priznanimi glasbeniki ter z skupino The Stroj redno koncertiral po evropskih ter azijskih državah.

Trenutno ustvarja z skupinami: Mak, Litošt, Minime, Igor Bezget trio, Samo Šalamon trio, Bug. dB duo, Goran Bojčevski kvartet, Strojmachine, ter Cromatik 5, z katero se že drugič pripravlja na kitajsko turnejo.

Zelo kreativen glasbenik, ki vedno raziskuje področja neslišanega je v letu 2014 izdal ploščo Pocket Music- Rise Of The Androids, ki je bila v celoti narejena na pametnem telefonu. BiK 3 je nadaljevanje idej Pocket Music-a, v spremstvu dveh vrhunskih glasbenikov. Avtorske kompozicije se gibljejo v elektronskem okolju. Temeljni gradnik, ki združuje poliritmične podlage ter free jazzerske pokrajine je velika mera improvizacije.

◬ Na začetek

28.6. ned / Žlahtno srečanje

zlahtno-srecanje-3768.jpg
Ob nedeljah med 17. in 19. uro se na Prulčkovi terasi odvijajo g​lasbeni nastopi​, prepevanje, ples, različne delavnice. Namenjeni so družinam in posameznikom, ki uživajo, če se meja med nastopajočimi in publiko včasih zabriše.

Takrat ne poslušamo/igramo mehanične glasbe. Igra se večinoma neozvočeno, elektronike in novih pristopov pa se vseeno ne izogibamo. Terasni dogodek včasih spominja na stare čase. Predsodke, pričakovanja in svoj izoblikovan glasbeni okus pustimo doma in prinesemo zraven raje dobro voljo z željo po žlahtnem srečanju z ljudmi različnih okusov.

Nedeljsko popoldne se prelije v nedeljski večer, ki nadaljuje z jam sessionom do 21. ure.




◬ Na začetek

28.6. ned / Zorka v deželi


Zorka v deželi je gledališka predstava, monokomedija avtorice Vesne Anđelković, igralke, samozaposlene v kulturi. To je njena gledališka predstava, ki jo je avtorica ustvarila v Sloveniji.

Zorka na zanimiv igralski način predstavi razliko med ljubezenskim življenjem v Srbiji in Sloveniji. Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Srbiji, a ker je tam vse za nič, se odloči priti v Slovenijo. Kako se znajde tu, kaj vse preživlja, kaj vse se ji bo zgodilo, koga in kakšne moške bo spoznala, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.

Ideja gledališke predstave je predstavljena skozi težo in željo vseh žensk v tistih letih, ko so že izobražene, pametne in izkušene, a še vedno iščejo svojo srečo. Zorka v deželi je prikazana humoristično, a na zelo občutljiv in emotiven način.


◬ Na začetek