Prulčkov Jazz Festival vol. 2



Na edinstvenem klubskem jazz festivalu v Ljubljani se bodo v prvih desetih dneh oktobra od 1. do 10.10. 2014 zvrstili le občudovanja vredni tako slovenski kot tuji glasbeniki. 

Izvajalo se bo vse možne žanrske izpeljanke jazz glasbe – od standardnega jazza pa do moderne interpretacije, ki v živo odpira možnost improvizacije. Slišati bo vplive Popa, senzualnosti Fada in energije Tanga, Fusiona, Funka in Latina.

1.10. sre / Nina Strnad Kvartet
2.10. čet / KUKUSHAI
3.10. pet / Cirkusz-KA (HU)
4.10. sob / Igor Bezget Singularity
5.10. ned / Toti Tomaž Gajšt in banda
6.10. pon / Open Source Trio (BG, DE, CU)
7.10. tor / Cabaret Patetico
8.10. sre / Big Band Krško
9.10. čet / Snawt (FR)
10.10. pet / Marko Črnčec Trio

Gostili bomo popolnoma raznolike glasbene ustvarjalce s skupno točko v ljubezni do izvirnega jazza.
Festival bo otvarjala ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk - Nina Strnad, drugi dan nas bo zapeljal nastop trubadurskega dua iz Madžarske - Cirkusz-KA, ta nas bo zapeljal z akustično poezijo okrašeno z magičnimi jazz-erskimi barvami, tretji dan pa koncert unikatnega izražanja jazza slovenskih študentov iz Rotterdama – Kukushai.

V soboto bo Igor Bezget v združeni celoti svojih solo projektov, ki jih imenuje komprovizacija, vsakega posameznika popeljal skozi izkustva svojih glasbenih svetov, v nedeljo pa bo na nekoliko bolj udaren in energičen način to storil Toti Tomaž Gajšt in njegova Banda.

V ponedeljkovem nadaljevanju bo prikazana uspešnost združenja treh glasbenikov iz popolnoma različnih razvojnih okolji (Bulgarija, Kurakao in Nemčija) na skupnih improvizacijskih tleh – Open Source Trio, v torek pa bomo lahko spet v živo poslušali izvedbe skupine Patetico, ki s prepletom besede, glasbe in različnih žanrov ljudstvu predaja posebno sporočilo.

V sredo 8.10. se bodo zasidrane ideologije znova omajale z barskim nastopom BigBanda Krško – vse se da, v četrtek pa bo na odru naredila šov francoska jazz, funk in pop skupina Snawt. Festival se bo v petek 10.10. zaključil v stilu sodobnega jazza s koncertom Marko Črnčec Tria.

Vabljeni na nepozabno, edinstveno in predvsem pisano jazz doživetje v Prulček bar! Vstop prost.