Spomladanski Šamar - glasbeni festival 1. - 9. maj



Zavod Derridas v sodelovanju s Plesnim teatrom Ljubljana odpira spomladansko rajanje na Prijateljevi ulici od 1. do 9. maja!

Pogostili vas bomo z 21 dogodki: 9 festivalskih koncertov bo oplemenitenih z razstavo in 11-imi glasbenimi presenečenji.

Podprite nas! Privoščite si abonmajsko karto, ki v predprodaji za vse dogodke znaša 35 EUR, dobite pa jo v baru Prulček: to je Vaš prispevek za osvežujoče doživetje in rast kulturnega preporoda.

PTL ob 20.00


1.5. čet / Skladateljski večer: Sergey Lunev (RUS). Izvajalci: Kvartet GUUD z gosti (SLO)
2.5. pet / Igor Leonardi Band feat. Lazaro & Lazar (SLO/Kuba)
3.5. sob / Vito Marence Flamenco Trio, ples Ana Pandur (SLO)
4.5. ned / Karavana Iluzij feat. Lado Jakša (SLO)
5.5. pon / Frederico Leo (IT)
6.5. tor / EYM Trio (FR)
7.5. sre / Momento Cigano Trio (SLO)
8.5. čet / Doug Hammond Trio (ZDA)
9.5. pet / Zurbaran (IT)

Prulček bar ob 21.30


1.5. čet / Wild strings trio
2.5. pet / Brencl banda
3.5. sob / Kino za dva
4.5. ned / Razstava Miha Erić 15.00; koncert Brata Erić 16.00; Dirty Sanchez 21.30
5.5. pon / Simbolični orkester
6.5. tor / Boobjail
7.5. sre / Tony Tonyka (Bojan Krhlanko)
8.5. čet / Artbeaters feat Igor Bezget
9.5. pet / Jazzva ob 21.30; Juicy Juice ob 23.00



Kulturni zavod Derridas je neodvisna institucija, ki stoji za ustvarjanjem domače, prijetne, pravzaprav genialne atmosfere na številnih kulturnih dogodkih, katerih rdeča nit je lahko glasbena, likovna, gledališka, plesna ali literarna.

Trenutno pušča svoje sledi v Prulah na Prijateljevi 2, kjer se bo v sodelovanju s Plesnim teatrom Ljubljana odvijalo tudi spomladansko rajanje na festivalu Spomladanski ŠAMAR, ki bo potekal od 1. do 9. maja 2014. Na praznik dela bomo praznovali otvoritev festivala s premiero skladb nepoznanega a vseskozi obetavnega, sodobnega ruskega skladatelja.

Poleg klasičnega repertoarja bo na festivalu zastopana pestra raznolikost žanrov, ki se bodo gibali od jazza do latina, flamenca, funka, gipsy in electro stila. Za vsakogar se bo nekaj našlo oziroma, lahko se preprosto prepustimo presenetiti fenomenu, ki se mu reče glasba.